Ini dia satu lagi lambang "Kegagalan Projek Mega"?

http://batuvskayu.blogspot.com | .

Apa dah jadi dengan terowong SMART bernilai jutaan billion.Projek yang konun untuk mengatasi masalah banjir kilat di Kuala Lumpur.

Kewujudan terowong itu masih gagal memainkan peranan tujuaan asal ia dibina.


Amat malang bagi warga KL, terowong Smart indah khabar dari rupa.Adakah ianya melambangkan kegagalan atau satu lagi projek projek gajah putih kerajaan Barisan Nasional?

*****

Hujan lebat selama sejam yang melanda Lembah Kelang sejak 5.30 petang semalam 10hb April 2013, menyebabkan beberapa kawasan sekitar Kuala Lumpur dilanda banjir kilat yang teruk

 

Antara kawasan yang terjejas termasuk Jalan Tun Razak, Jalan Parlimen, Jalan Duta, Jalan Pudu, Jalan Cheras Lama, Jalan Chan Sow Lin dan Jalan Segambut.

 

Jurucakap Bilik Gerakan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata hujan lebat dan banjir kilat itu menyebabkan keadaan trafik sekitar ibu negara sesak teruk di beberapa laluan utama.

 

 

Banyak harta awam musnah dalam kejadian banjir kilat semalam.

*************************


Allah tak janjikan apa-apa kesenangan dunia pada semua hambaNya tetapi Allah janjikan ujian-ujian yang akan d beri untuk hambaNya untuk menjadi hamba yang beriman dan yakin pada Allah yang mana Allah sahaja yang boleh diletakkan sepenuh kepercayaan..bukan pada manusia yang merasa kan diri mereka seperti 'Tuhan'.

 

# Harakahdaily tidak bertanggungjawab di atas segala info yang ditulis oleh pihak pengendali blog. Pandangan penulis blog tidak mewakili Harakahdaily.

Share on Myspace