Akta Hasutan: Khatib berkhutbah Jumaat pun disiasat

MOHAMED HANIPA MAIDIN | 16 September 2014

SAYA tidak fikir penggubal undang-undang boleh terfikir tangan undang-undang ini terlalu panjang sehingga khatib berkhutbah Jumaat juga akan disiasat.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

Ham radio operators to conduct 24 hour drill tonight

Harakahdaily | 15 September 2014

While the rakyat happily celebrates The Malaysia Day which falls tomorrow, a group of concerned citizens will be busy doing the opposite, conducting emergency communications training in preparation...

Tolonglah kami!!!

Pegawai khidmat pelanggan .

Saya seorang kaki tangan Kerajaan Persekutuan yang merasa teraniaya dengan kewujudan Pusat Panggilan 1Malaysia atau 1MOCC ini merupakan satu projek 'National Flagship' dibawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan yang boleh diaksess menggunakan 1 nombor rujukan tunggal 03-8000 8000.

Hal ini kerana kami para pegawai khidmat pelanggan telah di serap/ dipindahkan dari jabatan masing-masing dan diserap ke Mampu, Jabatan Perdana Menteri. Tetapi kebajikan kami diabaikan!

Bayangkan kami yang kebanyakan telah berumahtangga, beranak pinak. Ada yang terpaksa berulang dari Tanjung Malim, Perak, dari kawasan pedalaman di Selangor, dan lain-lain kawasan yang jauh untuk ke Cyberjaya. sudahlah tiada rumah/ kuarters disediakan, tiada elaun diberi, diberi waktu kerja syif pula! Kami benar-benar rasa teraniaya.

Saya dan kawan-kawan yang lain telah mengadu ke pihak atasan di Mampu namun tidak diendahkan. Kami juga telah mengemukakan aduan ke Cuepacs, tapi tidak dilayan! Hendak meletakkan jawatan, kami punya komitmen, punyai hutang piutang yang terpaksa dibayar!

Tolonglah kami!!!