Treler Negara Berkebajikan PAS di Putrajaya hari ini

Salmiyah Harun | .

PUTRAJAYA: Treler Jelajah Negara Berkebajikan PAS yang digelar Optimus Prime buat julung kali hari ini berada di Putrajaya bermula awal pagi sehingga tengah malam nanti.

 

Pelbagai acara menarik diadakan sepanjang hari ini bermula dengan acara mewarna kanak-kanak berumur empat hingga 12 tahun.

 

Seramai 20 kanak-kanak menyertai pertandingan mewarna di atas pentas treler, mereka turut dihiburkan dengan kehadiran maskot Pasti Hadi dan Huda yang turut bersama mereka di atas pentas.

 

Pelbagai acara diadakan antaranya semakan daftar pemilih, pemeriksaan kesihatan dari Perubatan Islam Darussyifa'.


(Kanak-kanak menyertai pertandingan melukis di atas pentas treler)

 

Orang ramai cukup teruja dengan kehadiran Optimus Prime di tengah-tengah pusat perniagaan Presint 15 apabila masing-masing mengambil gambar sebagai kenangan.

 

Treler ini berada di Presint 15 dari jam 9.00 hingga 12.00 tengah hari, kemudian ke Dataran Putrajaya antara 2.30 hingga 6.30 petang.

 

Pada malam nanti Optimus Prime akan berada di tapak pasar malam Presint 2 dengan program ceramah yang akan disampaikan oleh Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali, YDP PAS Putrajaya Nazir Zakaria dan Ketua PAS Wilayah Kamaruzzaman Mohamad.

Share on Myspace