Undang-undang jenayah Malaysia perlukan reformasi

DATUK DR MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI | 27 Mac 2015

SEBAGAI contoh, pada tahun 2013, bagi kes berulang sahaja, terdapat 6,796 orang banduan; 5,553 orang daripadanya merupakan kes jenayah.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

The 'real superman'

LanH, Lanh14@englishsection.com | 26 Mac 2015

WHILE visiting one of my daughters at her hostel in UIAM Kuantan, I noticed 'these beautiful phrases' written on its noticeboard. * When you have friends, don't expect your friends to fulfill your...

Penerbitan buku teks wajar diserah kepada DBP

HARAKAHDAILY
.

TIDAK dinafikan lagi bahawa DBP mempunyai kredibiliti serta mempunyai kepakaran dalam menghasilkan buku teks yang berkualiti dan memenuhi kehendak pengguna.

Hudud: SKMM siasat laporan kaitkan Majlis Raja-Raja

HARAKAHDAILY
.

PEJABAT Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam kenyataan hari ini berkata laporan polis telah dibuat di Balai Polis Jalan Travers pagi tadi bagi menafikan ia mengeluarkan kenyataan berkenaan.

1Azam gagal, RM1.3b wang rakyat tiris lagi

HARAKAHDAILY
.

SUDAHLAH wang diambil oleh kerajaan, rakyat pula terus menjadi mangsa kemiskinan kerana sikap kerajaan yang tidak berhemah dan cermat dalam menjalankan tugas terhadap rakyat.

MP BN kecewa menteri cuti ketika bah besar

SALMIYAH HARUN
.

DI saat banjir sedang memuncak saya minta helikopter sampai sudah pun tak dapat. Banyak prosedur. Untuk aset tentera mesti dapat arahan daripada tentera sedangkan waktu itu banjir, kata Annuar Musa.

NGO lapor polis pihak pertikai EKJS

MOHD NOR YAHYA
.

TINDAKAN pihak tertentu termasuk parti politik yang mempertikaikan pindaan EKJS di Kelantan dianggap sebagai menghina titah Sultan Kelantan.