Undang-undang jenayah Malaysia perlukan reformasi

DATUK DR MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI | 27 Mac 2015

IMAGE

SEBAGAI contoh, pada tahun 2013, bagi kes berulang sahaja, terdapat 6,796 orang banduan; 5,553 orang daripadanya merupakan kes jenayah.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

The 'real superman'

LanH, Lanh14@englishsection.com | 26 Mac 2015

WHILE visiting one of my daughters at her hostel in UIAM Kuantan, I noticed 'these beautiful phrases' written on its noticeboard. * When you have friends, don't expect your friends to fulfill your...

Penerbitan buku teks wajar diserah kepada DBP

HARAKAHDAILY
.

TIDAK dinafikan lagi bahawa DBP mempunyai kredibiliti serta mempunyai kepakaran dalam menghasilkan buku teks yang berkualiti dan memenuhi kehendak pengguna.

Hudud: SKMM siasat laporan kaitkan Majlis Raja-Raja

HARAKAHDAILY
.

PEJABAT Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam kenyataan hari ini berkata laporan polis telah dibuat di Balai Polis Jalan Travers pagi tadi bagi menafikan ia mengeluarkan kenyataan berkenaan.

EKJS: Jamil Khir dicabar nyata pendirian

SALMIYAH HARUN
.

MAHFUZ Omar mencabar Jamil Khir Baharom untuk berani menyatakan sokongan terhadap Rang Undang-undang Persendirian (RUU) mengenai EKJS.

MP BN kecewa menteri cuti ketika bah besar

SALMIYAH HARUN
.

DI saat banjir sedang memuncak saya minta helikopter sampai sudah pun tak dapat. Banyak prosedur. Untuk aset tentera mesti dapat arahan daripada tentera sedangkan waktu itu banjir, kata Annuar Musa.