Perpaduan kaum: Pakatan mesti tunjukkan contoh

MAZLAN ALIMAN | 21 Oktober 2014

IMAGE

HARI ini, saya di fahamkan, Jabatan Perdana Menteri menganjurkan dialog Siri ke 4/2014 di Putrajaya yang disertai kakitangan awam.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

Submarine hunt sends Cold War chill across Baltic

AP | 21 Oktober 2014

STOCKHOLM (AP) — Sweden's biggest submarine hunt since the dying days of the Soviet Union has put countries around the Baltic Sea on edge. In a scene reminiscent of the Cold War, Swedish naval...

Membangun Bersama Islam lonjak pentadbir Kelantan

SALMAH MAT HUSAIN
.

DASAR Membangun Bersama Islam (MBI) yang digembleng kerajaan Kelantan di bawah kepimpinan ulama sejak 24 tahun lalu turut memberi kesan kepada jentera pentadbiran kerajaan.

Guna MyKad isi minyak tahun hadapan?

HARAKAHDAILY
.

PENGGUNA mungkin perlu membeli petrol dengan menggunakan MyKad dan jumlah pendapatan akan direkod terlebih dahulu bagi menentukan sama ada pembeli layak atau tidak mendapat subsidi.

Rasuah: Kenapa tak mahu laksana IPCMC?

SALMIYAH HARUN
.

IPCMC yang pernah dicadangkan pada tahun 2005 lalu merupakan suruhanjaya yang terbaik bagi menambah baik imej polis daripada pelbagai sudut termasuk rasuah.

Jangan tertipu dakwaan ejen rumah kos rendah

HARAKAHDAILY
.

HARGA rumah kos rendah yang ditawarkan ialah RM42,000 dan permohonan dibuka kepada warganegara Malaysia yang bermastautin di Selangor berumur 18 tahun ke atas.

Perintah berkurung ESSzone dilanjut hingga 6 Nov

BERNAMA
.

PELANJUTAN perintah berkurung yang meliputi kawasan perairan daerah Sandakan, Kinabatangan, Lahad Datu, Kunak, Semporna dan Tawau, dari jam 7 malam hingga 5 pagi itu berkuatkuasa mulai hari ini.