1MDB: Di mana Bank Negara, apa PAC buat

HARAKAHDAILY | 30 Januari 2015

IMAGE

1MDB ini akan menjejaskan bukan sahaja sistem perbankan negara, malah prestasi sistem kewangan dan ekonomi negara akan turut tercemar.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

'Carrying a fridge up an icy mountain'...

LanH, Lanh14@englishsection.com | 30 Januari 2015

Years ago when I was an undergraduate at a local university, one of our lecturers introduced to us 'creative thinking'. I remember one topic he asked us to write was based on the saying 'carrying a...

Selangor kaji naikkan elaun guru Kafa

HARAKAHDAILY
.

YUNUS berkata, kajian berhubung perkara berkenaan sudah siap dan akan dibentangkan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) dalam masa terdekat.

Kronologi Operasi SAR MH370

MOHD RAZMAN ABDULLAH
.

PESAWAT itu hilang di 120 batu nautika dari timur Kota Kinabalu di Laut China Selatan, dan tiada sebarang isyarat kecemasan diterima daripada pesawat B777-200 itu, yang membawa 239 orang.

Tolak pelan tenaga nuklear tidak demokratik, autoritarian

SM MOHAMED IDRIS
.

CAP menggesa rakyat Malaysia untuk menolak Rancangan Pembangunan Infrastruktur Tenaga Nuklear Malaysia yang akan disiapkan tidak lama lagi kerana ia rancangan yang tidak demokratik dan autoritarian.

Adun mahu janji kepada nelayan disegerakan

KHAIRIL ABDUL RAHIM
.

ISU ini telah dibangkitkan ke peringkat Kerajaan Pusat sejak lima tahun dahulu namun tindakan untuk mengatasinya amat mendukacitakan.

Pesawat yang dilapor hilang seluruh dunia

BERNAMA
.

KEHILANGAN misteri pesawat MAS Penerbangan MH370 tanpa sebarang kesan atau isyarat kecemasan pada 8 Mac tahun lepas telah mengejutkan dunia.

MH370: Kecewa DCA batal sidang akhbar

MUHAMMAD FAIZAL & SALMIYAH HARUN
.

PIHAK DCA sudah mengeluarkan notis pengumuman kepada media untuk mengadakan sidang akhbar secara langsung di saluran RTM berhubung MH370.