Mengundi: Bukan hanya sekadar hak warganegara

NIK MOHAMAD ABDUH | 27 September 2016

IMAGE

MENGUNDI bagi memilih pemimpin negara bukanlah sekadar hak setiap warganegara, bahkan ia adalah kewajiban agama seorang muslim.

PERISTIWA

Please update your Flash Player to view content.

ENGLISH SECTION

Please update your Flash Player to view content.

Tahajjud - The Night Whisperer

Musa Ismail | 18 September 2016

Islam is the spirit of truth, the inspired melody of the despondent heart, the cure for the longing soul and the repository of knowledge for the learned. Allah has inscribed in the Holy Quran the...

Dr Daeng Sanusi Mariok: Ulama senior PAS

HARAKAHDAILY
.

PERSARAAN Pak Daeng dari jawatan kepartian tidak dapat membebaskan dari mengikuti perkembangan PAS, parti yang dipimpinnya sejak 1976.

Info terkini Syabas mengenai air pagi ini

HARAKAHDAILY
.

STATUS pemulihan terkini telah mencapai 95.7% dengan kebanyakan kawasan telah kembali pulih kecuali beberapa kawasan tinggi dan hujung.

Penyelaras Parlimen PAS perluas operasi

KHAIRUL AZLAM MOHAMAD
.

SETELAH tiga bulan pejabat Penyelaras Ahli Parlimen Kuala Terengganu dibuka, kita buat aktiviti di luar kawasan untuk mendapat sasaran meluas.

R bantu sebar penerangan RUU 355

RIZAL TAHIR
.

TIDAK hanya nyata sokongan, Pertubuhan Royalti Kelantan (R) bersiap bantu kerajaan negeri untuk beri penerangan kepada orang ramai RUU 355.

Kita kehilangan seorang alim fiqh Syafie

HARAKAHDAILY
.

KITA kehilangan seorang yang alim dalam Feqh Syafie. Al Fadhil Ustaz Fadzli Al Yamani, beliau mengajar matan Zubad di IKIM, tulis Nasrudin Hassan.

Peragut cuba dekati jemaah haji wanita

HARAKAHDAILY
.

HAL ini kerana menurutnya beg tersebut mudah menjadi sasaran mrereka yang tidak bertanggungjawab terutamanya ketika berlaku kesesakan.